Het is al een aantal dagen echt winter. Behoorlijk koud en het meeste open water is inmiddels bevroren. Een mooie gelegenheid om op plekken te struinen waar je anders niet snel zult komen. Deze ochtend staat het Zwarte Meer op het programma. Ik had al gehoord dat door de oostenwind dat het water wat er normaal staat al voor een groot deel verdwenen was. Het water wat er nog is, is bevroren. Door de lage waterstand komen dingen die normaal onder water liggen aan het licht.

In dit geval is het een grote houten boomstam. Verweerd en vastgevroren in het ijs van het Zwarte Meer. Wie weet waar deze stam vandaan komt. Is het van een schip gevallen, of ergens in het water gegooid? Ik weet het niet. Voor mij is het in elk geval een mooi onderwerp om te gebruiken in een foto.

Ik besluit om aan het eind van de dag terug te komen om met de ondergaande zon op de achtergrond een foto te gaan maken. Het is redelijk bewolkt, er komt een dikke strook bewolking aan en ik hoop dat die het nog even laat afweten. Gelukkig gaat het goed en er ontstaat een mooie koude sfeer op het ijs waarin de kleur van de ondergaande zon een mooi contrast vormt en de lucht mooie pasteuze tinten geeft. De koude wind waait om mij heen. Gelukkig heb ik met een dubbele laag kleding hier geen last van. Als de meeste kleur uit de lucht verdwenen  pak ik pas mijn spullen in en ga terug naar huis. Een mooi moment waar deze foto een samenvatting van is.

Dit is het verhaal achter deze foto.

Leave a Reply