Bevroren Belterwiede

Het is koud. Met een gevoelstemperatuur van -15 door een harde oostenwind stap ik in de auto. Mijn doel is de Belterwiede om de zonsopkomst te fotograferen. En dan met name het uur ervoor.

Vanaf de auto is het nog een klein stukje lopen naar mijn bestemming. Met de snijdende koude wind in mijn gezicht zoek ik een mooi standpunt om aan de slag te gaan. Voorzichtig doe ik een paar stappen het ijs van de Belterwiede op. Ik zie dat het ijs dik is en het water niet diep. Het lijkt hier wel tot de bodem dichtgevroren te zijn.

Nadat ik de camera klaargezet en ingesteld heb kan ik gaan genieten. De lucht kleurt al prachtig oranje-paars en weerspiegelt mooi op het ijs. Een aantal meter voor mij liggen een paar windwakken. Door de harde wind zullen deze niet dichtvriezen. Het water klotst onrustig in het wak.

Ondertussen schiet ik een aantal foto’s en kijk ik of de instelling nog goed zijn. Met een aantal extra lagen kleding is het nog goed uit te houden, hoewel de wind behoorlijk sterk is. Het statief zet ik nog eens extra vast met de punten in het ijs zodat deze niet wegglijd.

Beetje bij beetje komt er meer kleur in de lucht. De tinten oranje en paars worden dieper en dieper. Om mij heen hoor ik het razen van de wind en het geritsel van het riet.

Als het magische moment voorbij is sta ik daar met een glimlach om mijn gezicht en met diep ontzag op het ijs. Genietend van deze mooie start van de dag. Een mooi moment waar deze foto een samenvatting van is.

Dit is het verhaal achter deze foto.

Leave a Reply